Mai mult Remi Kalooki 40

Kalooki 40 este o sub-versiune a jocului de cărți Remi kalooki, o variantă a jocului tradițional de Rummy.Jocuri online de Remi Kalooki sunt disponibile în diferite web site-uri de Kalooki, dar atenţie: regulile pentru Kalooki 40 sunt un pic diferite de cele ale altor jocuri Kalooki sau variante de Rummy. Aici sunt regulile de bază care aveţi nevoie pentru a învăţa cum să jucați Remi Kalooki.

Kalooki 40 este un joc conceput pentru 2-4 jucători, jucat cu 106 cărți (două perechi şi două jokers), şi este considerat puțin mai rapid decât alte versiuni ale jocului de cărți Rummy Kalooki. Cărțile 2-10 au valoarea lor numerală. Cărțile cu imagini (valeții, damele și regii sau popii)obţin câte 10 puncte. Așii obţin 11 puncte, şi pot fi utilizatți numai în calitate de carte mare (putând fi amestecații numai cu cărți cu imagine)
Fiecare jucător este tratat 13 cărți.Tura începe prin tragerea unei cărți de la partea de sus a stocului de teanc de cărți noi(cărți cu fața în jos) sau din stocul de teanc de cărți aruncate(carduri cu fața în sus), şi se termină prin aruncarea altei cărți.

O formație iniţială pentru fiecare jucător de Kalooki 40 trebuie să fie aibă o valoare de cel puţin 40. Jucătorii cu formații cu un total mai mic de 40 de puncte nu pot fi aruncate pe masă înainte de realizarea de formație iniţială. Odată ce s-au acumulat cel puţin 40 de puncte în formație , un jucător online de Kalooki 40 poate alege fie „du-te jos” – punând formația lui existentă pe masă şi continuă jocul, fie „merge kalooki” – punând toate cărțile lui in formații şi, prin urmare, termină şi câştiga jocul, dând în plus și 25 de puncte penalizare pentru fiecare dintre jucătorii adversari. Aşteptarea unui "merge kalooki”, uneori, poate deveni foarte periculoasă, jucătorii de kalooki 40 trebuind să se ia în considerare foarte serios înainte de a încerca să facă un "merge Kalooki